Rezerwacje

  • ul. Francuska 11
    +48 22 616 24 32
  • ul. Belwederska 18a
    +48 22 840 50 60
  • English

Jadłospis jesienny – Restauracja Dom Polski

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z jesiennym jadłospisem.

Carpaccio z pieczonej cielęciny z sosem sardynkowym z chrupiącą rukolą 32,00
Baked veal carpaccio with sardine sauce 110g

***

Pierogi z kaczką w balsamicznym kremie z białej trufli 28,00
Dumplings stuffed with duck with white truffle balsamico 150g

Placki z dyni z plastrami piersi wędzonej kaczki z pianką ze śliwki węgierki  32,00
Pumpkin pancakes with slices of smoked duck breast 70 g

***

Krem z dyni z serem gruyere 18,00
Pumpkin cream with gruyere cheese 230 ml 

***

Gołąbki z sosem pomidorowym i młodą kapustą 32,00
Rolled cabbage with tomato sauce 150g 

Gęś owsiana pieczona na polskim pęczaku z wędzoną śliwką 85,00 (od godziny 18:00)
Roasted goose served on polish wheat with smoked plum 200 g ( after 6  p.m.) 

****

Tarta ze śliwkami węgierkami i kremem waniliowym 16,00
Crispy tart with plums and English cream 80g

„Czarne złoto” kawior z jesiotra syberyjskiego serwowany na lodzie, z blinami lub grzankami 210,00
„Black gold” Siberian sturgeon caviar served on ice, with potato pancakes or toasts 30g 

W każdą środę, czwartek i piątek serwujemy świeżego sandacza
Every Wednesday, Thursday and Friday we served fresh pike perch:

 Sandacz serwowany na puree z zielonego groszku z liśćmi brukselki i ryżem jaśminowym 65,00
Pike perch served with  mashed peas and jasmine rice 180g

Restauracja Dom Polski

realizacja: estinet.pl