Rezerwacje

  • ul. Francuska 11
    +48 22 616 24 32
  • ul. Belwederska 18a
    +48 22 840 50 60
  • English

Jesienny jadłospis w Domu Polskim

Jadłospis jesienny z dynią i gęsiną w roli głównej

Tatar z wędzonego pstrąga na razowym chlebie 32,00

Smoked trout tatar served on dark bread 110g

Sałata z pieczonego buraka z kozim serem 25,00

Baked beetroot satad with goat cheese 80g

***

Pierogi z kaczką w balsamicznym kremie z białej trufli 28,00

Dumplings stuffed with duck with white truffle balsamico 150g

Placki z dyni z plastrami piersi wędzonej kaczki z pianką ze śliwki węgierki 32,00

Pumpkin pancakes with slices of smoked duck breast 70 g

Nerki cielęce grillowane z płatkami czosnku 36,00

Veal kidney served with garlic 140g

Chrupiące placki ziemniaczane / czarny kawior/ siekana cebulka / żółtko 250,00

Polish style potato cakes served with sturgeon caviar 30g

****

Krem z dyni z serem gruyere 18,00

Pumpkin cream with gruyere cheese 200 ml

***

Gęś owsiana pieczona na polskim pęczaku z wędzoną śliwką 85,00 (od godziny 18:00)

Roasted goose served on polish wheat with smoked plum 200 g ( after 6 p.m.)

****

Ciasto dyniowe 16,00

Pumpkin cake 80g

Jabłecznik z grójeckich sadów z sosem waniliowym 17,00

Apple cake with vanilla sauce 130g

Dania mogą zawierać alergeny. O szczegóły zapytaj swojego kelnera.

Restauracja Dom Polski

realizacja: estinet.pl