background

Glowne menu

Przekąski zimne
Pasztet z kaczki z domowymi marynatami  i marmoladą jabłkową 21,00

Studzienina z nóżek wieprzowych na grzybowej pomadzie 23,00

 Filety ze śledzi bałtyckich w wiejskiej śmietanie 25,00

 Tatar z polędwicy wołowej w Państwa wersji smakowej 34,00


Mus z wątróbki gęsiej z owocami i gorąca jeżynową konfiturą 35,00

 Wybór trzech pasztetów z dziczyzny , z kaczki i przepiórki z z dodatkiem pikli i sosu cumberland 35,00

Przekąski gorące

Dwa rodzaje pierogów z róznych zakątków Polski w delikatnej okrasie i sosem jogurtowym
26,00

Polska gruszka- Klapsa z kozim serem Bio na łożu z litewskiego kindziuka 38,00

 Polskie winniczki z borowikami i szalotką duszone w śmietanie 40,00

 

Złociste, chrupiące placki ziemniaczane z różowym łososiem i czerwonym kawiorem 39,00



Delikatne naleśniki z rzecznymi rakami na pomidorowym muślinie 42,00

Sałaty

Sałata z gorącą wątróbką, z patelni w malinowym sosie vinegre 29,00

Sałata Podhalańska z żurawinowym winegretem i ciepłym oscypkiem 36,00


Zielona sałata z plastrami z piersi wędzonej kaczki i świeżymi owocami 38,00

Zupy

Wykwintny rosół z wielu mięs z makaronem 16,00

 Kiszony czerwony barszcz z kruchym pasztecikiem 17,00

Żurek na zakwasie z mąki żytniej gotowany na suszonych borowikach 18,00

Dania główne

Sztuka wołowiny w naturalnym sosie z dodatkiem warzyw i chrzanowego muślinu 35,00

Staropolskie żeberka w dwójniaku rycerskim pieczone 39,00

 Pierś z perlicy w sosie agrestowym 42,00

Polędwiczki wieprzowe w wianku z zasmażanej kapusty w sosie tymiankowym 43,00

Sum w zielonych szuwarach ze szpinaku z sosem z zielonego pieprzu 55,00

 Zraziki cielęce z domowymi pietruszkowymi kopytkami i z puree z marchewki 56,00

Halibut bałtycki podany na sosie cytrynowym ze szpinakowymi kopytkami 52,00

 Wiejska kaczka pieczona z jabłkami podana na sosie z suszonych owoców 60,00



Befsztyk z polędwicy wołowej marynowany w świeżych ziołach podany z sosami 79,00

Kotleciki jagnięce z kostką w sosie rozmarynowym z domowymi kopytkami 93,00

Dania z dziczyzny

Pierś z dzikiej kaczki smażony na różowo na sosie morelowo-pomarańczowym 56,00

Zrazy z dzika w aromatycznym lesnym sosie z zasmażanymi buraczkami 72,00

 
Comber z sarny podany z knedlami nadziewanymi śliwką na sosie wiśniowym 98,00



Dania na specjalne zamówienie

Prosię mleczne faszerowane kaszą i podrobami

Pieczony dzik w całości

Złocisty indyk faszerowany cielęciną

Jagnię mleczne marynowane i pieczone w ziołach

Koźlę mleczne pieczone w całości

Drodzy Państwo powyższe dania prosimy zamawiać z 10 dniowym wyprzedzeniem . Dania te podajemy w całości , cenę ustalamy w zależności od wagi.

Podatek VAT wliczony jest w cenę

Powyżej 6 osób doliczamy 10 % za obsługę

[Ukryj okno]